30 November 2015

Fencer rondt succesvolle migratie gemeente naar Cloud af


Fencer heeft 1 van haar gemeentelijke klanten naar de Cloud verhuisd. Op tijd, binnen budget en zonder problemen of verstoringen op de werkvloer.

De omgeving bestaat uit 50 virtuele servers, 6 terabyte geheugen, 2 fysieke i-serie servers, dubbel uitgevoerde data lijnen, office applicaties, gemeentelijke applicaties en gemnet verbindingen.

De transitie is gestart op 10 augustus jongstleden. Er is gekozen voor een strategie waarbij steeds onderdelen in de Cloud omgeving uitvoerig werden getest en daarna definitief zijn verhuisd. Gedurende de hele periode was er een doorlopende en intensieve samenwerking tussen Fencer en de gemeente. Fencer fungeerde in dit complexe proces als single point of contact richting alle leveranciers. Hierdoor kon de gemeente volledig worden ontzorgd en kon zij zich focussen op haar dagelijkse werkzaamheden. 

Afgelopen weekend zijn de laatste servers succesvol gemigreerd waarbij de klant nu volledig in de Cloud werkt. Reacties vanuit de klant waren ronduit positief: “het werkt sneller” en “we hebben niks gemerkt van de verhuizing!”.

Het grootste voordeel voor de klant is dat er op dit moment 2 identieke omgevingen draaien die elkaar direct kunnen vervangen in het geval van calamiteiten. Daarbij kan de omgeving op ieder moment uitgebreid worden of gedownsized. Het datacenter maakt gebruik van geavanceerde technieken die de performance in alle opzichten sterk zal verbeteren. Met oog op de toekomst; de gemeente is er klaar voor!

Fencer blikt terug op een zeer succesvolle migratie. Samen met haar partner Interconnect zijn zij voornemens om de komende jaren meerdere klanten op deze manier naar de Cloud te verhuizen.